Диагностиката какво казва????!!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Предполагам дросела да е зацапан много,моторче за празен ход,ламбда сонда,запушени дюзи,гадаем общо взето.При мен моторчето за празния ход направо беше блокирало,нямаше оборти на празен ход и без натиснат педал на газта не палеше,от там пък записваше и грешка на дебитомера.След като го раздвижихме внимателно и следващо почистване нещата се оправиха.Може да провериш и за масло при свещите например да не би да има нещо там.Просто те подсещам за такива елементарни на пръв поглед нещица които могат да ти създадат нерви,може да кажем да си ги направиш и ти и тогава ако няма подобрение вече прибягваш до диагностики маистори итн......Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 00:02.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Като ще гадаем, да гадаем. Четох някъде за подобни проблеми при 155. Може и във форума да е, но не го намирам. Там се оказа, че заради бъг в ЕКУ-то над определена температурна разлика между температурата на водата (датчика за водата) и на входящия въздух (датчика преди дебитомера) колата не пали. Оправяло се, като се изключи датчика, пали се и след 20 - 30 сек, като се охлади датчика, датчика се включва обратно. Доколкото 146 CF1 (металния капак) е идентична със 155 (същия мотроник 2.10.4) - може и това да е. Най-верно ще покаже диагностиката. Гледам си от Люлин - закарай я на Сашо за диагностика, да ти е мирна главата.
sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеДобре пиши какъв е бил проблема като го откриеш
Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщениеКато ще гадаем, да гадаем. Четох някъде за подобни проблеми при 155. Може и във форума да е, но не го намирам. Там се оказа, че заради бъг в ЕКУ-то над определена температурна разлика между температурата на водата (датчика за водата) и на входящия въздух (датчика преди дебитомера) колата не пали. Оправяло се, като се изключи датчика, пали се и след 20 - 30 сек, като се охлади датчика, датчика се включва обратно. Доколкото 146 CF1 (металния капак) е идентична със 155 (същия мотроник 2.10.4) - може и това да е. Най-верно ще покаже диагностиката. Гледам си от Люлин - закарай я на Сашо за диагностика, да ти е мирна главата.
Благодаря за информацията !
Иначе,най-вероятно ако аз не се справя ще тичам при Сашо,и без това той е личен доктор на АлфатаAlfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
sigpic
Comment
-
Появява се тоя бъг в Еку-то на 2.10.4.
И колата едвам притриса и не пали. От там слизаш откачаш буксата на датчика за темп. на въздуха преди дебитомера и палиш.Както си запалил,веднага закачаш буксата и си караш цял ден без ядове.Прави го само при първо палене.
По принцип тва е при Еку 2.10.4 и то на 2.0 мотор. При другите мотори не се среща.(аз така знам)Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
ех.. Малкото КуВе
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщениеПоявява се тоя бъг в Еку-то на 2.10.4.
И колата едвам притриса и не пали. От там слизаш откачаш буксата на датчика за темп. на въздуха преди дебитомера и палиш.Както си запалил,веднага закачаш буксата и си караш цял ден без ядове.Прави го само при първо палене.
По принцип тва е при Еку 2.10.4 и то на 2.0 мотор. При другите мотори не се среща.(аз така знам)Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеПредполагам дросела да е зацапан много,моторче за празен ход,ламбда сонда,запушени дюзи,гадаем общо взето.При мен моторчето за празния ход направо беше блокирало,нямаше оборти на празен ход и без натиснат педал на газта не палеше,от там пък записваше и грешка на дебитомера.След като го раздвижихме внимателно и следващо почистване нещата се оправиха.Може да провериш и за масло при свещите например да не би да има нещо там.Просто те подсещам за такива елементарни на пръв поглед нещица които могат да ти създадат нерви,може да кажем да си ги направиш и ти и тогава ако няма подобрение вече прибягваш до диагностики маистори итн......Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от Zhelio_155 Покажи съобщениеНякой може ли да покаже къде стои и какво представлява това стъпково моторче и дроселаАлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
Comment