Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Диагностиката какво казва????!!!!
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Не съм я карал на диагностика,реших първо до вас да се допитам,дали някой е имал подобен проблем,с който мога да се справя сам.
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

• Предполагам дросела да е зацапан много,моторче за празен ход,ламбда сонда,запушени дюзи,гадаем общо взето.При мен моторчето за празния ход направо беше блокирало,нямаше оборти на празен ход и без натиснат педал на газта не палеше,от там пък записваше и грешка на дебитомера.След като го раздвижихме внимателно и следващо почистване нещата се оправиха.Може да провериш и за масло при свещите например да не би да има нещо там.Просто те подсещам за такива елементарни на пръв поглед нещица които могат да ти създадат нерви,може да кажем да си ги направиш и ти и тогава ако няма подобрение вече прибягваш до диагностики маистори итн......
        Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 00:02.

Comment

• Благодаря за идеите!
          Утре ще се преслушваме,aко някой друг има мнение по въпроса,моля да помага
          sigpic

Comment

• Добре пиши какъв е бил проблема като го откриеш

Comment

• Като ще гадаем, да гадаем. Четох някъде за подобни проблеми при 155. Може и във форума да е, но не го намирам. Там се оказа, че заради бъг в ЕКУ-то над определена температурна разлика между температурата на водата (датчика за водата) и на входящия въздух (датчика преди дебитомера) колата не пали. Оправяло се, като се изключи датчика, пали се и след 20 - 30 сек, като се охлади датчика, датчика се включва обратно. Доколкото 146 CF1 (металния капак) е идентична със 155 (същия мотроник 2.10.4) - може и това да е. Най-верно ще покаже диагностиката. Гледам си от Люлин - закарай я на Сашо за диагностика, да ти е мирна главата .
              sigpic
              Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                Добре пиши какъв е бил проблема като го откриеш
                Разбира се,само малко свободно време да остане,че се оказа,че утре няма да мога да я погледна.

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
                Като ще гадаем, да гадаем. Четох някъде за подобни проблеми при 155. Може и във форума да е, но не го намирам. Там се оказа, че заради бъг в ЕКУ-то над определена температурна разлика между температурата на водата (датчика за водата) и на входящия въздух (датчика преди дебитомера) колата не пали. Оправяло се, като се изключи датчика, пали се и след 20 - 30 сек, като се охлади датчика, датчика се включва обратно. Доколкото 146 CF1 (металния капак) е идентична със 155 (същия мотроник 2.10.4) - може и това да е. Най-верно ще покаже диагностиката. Гледам си от Люлин - закарай я на Сашо за диагностика, да ти е мирна главата .
                Има логика в това,аз също си мислех,че на някой датчик му става топличко
                Благодаря за информацията !
                Иначе,най-вероятно ако аз не се справя ще тичам при Сашо,и без това той е личен доктор на Алфата
                sigpic

Comment

• Появява се тоя бъг в Еку-то на 2.10.4.
                  И колата едвам притриса и не пали. От там слизаш откачаш буксата на датчика за темп. на въздуха преди дебитомера и палиш.Както си запалил,веднага закачаш буксата и си караш цял ден без ядове.Прави го само при първо палене.

По принцип тва е при Еку 2.10.4 и то на 2.0 мотор. При другите мотори не се среща.(аз така знам)
                  Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                  ех.. Малкото КуВе
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                    Появява се тоя бъг в Еку-то на 2.10.4.
                    И колата едвам притриса и не пали. От там слизаш откачаш буксата на датчика за темп. на въздуха преди дебитомера и палиш.Както си запалил,веднага закачаш буксата и си караш цял ден без ядове.Прави го само при първо палене.

По принцип тва е при Еку 2.10.4 и то на 2.0 мотор. При другите мотори не се среща.(аз така знам)
                    И на 155цата ми го правеше тоя номер 1,8 16v.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                      Предполагам дросела да е зацапан много,моторче за празен ход,ламбда сонда,запушени дюзи,гадаем общо взето.При мен моторчето за празния ход направо беше блокирало,нямаше оборти на празен ход и без натиснат педал на газта не палеше,от там пък записваше и грешка на дебитомера.След като го раздвижихме внимателно и следващо почистване нещата се оправиха.Може да провериш и за масло при свещите например да не би да има нещо там.Просто те подсещам за такива елементарни на пръв поглед нещица които могат да ти създадат нерви,може да кажем да си ги направиш и ти и тогава ако няма подобрение вече прибягваш до диагностики маистори итн......
                      Някой може ли да покаже къде стои и какво представлява това стъпково моторче и дросела
                      Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.

Comment

• Първоначално публикувано от Zhelio_155 Покажи съобщение
                        Някой може ли да покаже къде стои и какво представлява това стъпково моторче и дросела
                        Това е така нареченото стъпково моторче http://www.album.bg/alfaromeo145/images/29338561/ а дроселовата клапа е под него.

Comment

• Как да разбера какъв е кода на цвета на колата, няма никъкви лепенки.
                          sigpic
                          146 1.9 JTD, 99'

Comment

• като отвориш 5-тата врата от вътрешна страна на рамката на вратата май беше. там гледа ли.
                            точка

Comment

• Гедахме с майстора дето ще я прави, и отзад и отпред, на самата кола няма подсказки, всички лепенки липсват.
                              sigpic
                              146 1.9 JTD, 99'

Comment

• значи пишеш вин кода в епер и виж какво ще покаже
                                eper.fiatforum.com/
                                точка

Comment

Working...
                                X